Zece startup-uri tehnologice promițătoare vor fi susținute în cadrul XY Accelerator VI
Pe 8 aprilie am lansat un nou program de accelerare pentru startup-urile tehnologice - XY Accelerator VI. În această ediție vom susține 10 startup-uri tech, edtech, fintech, oferindu-le mentorat, conexiuni și acces la investiții.
XY Accelerator VI va dura 3 luni, 8 aprilie - 11 iulie, perioadă în care echipele vor lucra împreună cu cei 6 mentori de bază pentru a lansa și crește afaceri de succes. De asemenea, vor avea acces la peste 30 de cu experiență în UX/UI, product management, marketing, dreptul afacerilor, PR, branding, design, etc și o comunitate largă de investitori și antreprenori.
După cum ai reușit deja să înțelegi, în această ediție vom lucra în weekend, astfel participanții nu vor renunța la job sau studii.
În ziua lansării, startup-urile din cadrul programului au avut și un exemplu de prezentare a afacerii din partea lui Bogdan Sorin Babii, fondatorul unde.io și unul dintre cei 6 mentori.
După lansare a avut loc și primul bootcamp din XY Accelerator VI „Analiza pieței și a competiției”, o etapă importantă pentru dezvoltarea unei afaceri.
Am rămas încântați de implicarea și perseverența de care a dat dovadă fiecare participant din program. Mentorii au încurajat echipele să manifeste curiozitate și pasiune pe tot parcursul antreprenorial. La rândul lor, vor obține toată grija și sprijinul de care au nevoie pentru a dezvolta produse inedite.
Urmează un drum plin de oportunități pentru cele 10 startup-uri. Programul se va încheia cu Demo Day, când participanții își vor prezenta companiile și rezultatele. Ulterior vor avea posibilitatea să participe la Deal Diner with Angel Investors și Moldova Startups Day la București și Cluj.
După încheierea XY Accelerator VI, nu ne despărțim, vom continua să oferim suport pentru a crește și scala startup-urile. Urmărește paginile noastre pentru mai multe informații despre program: Facebook, Instagram, Linkedin.
Programul este organizat de XY Partners, accelerator de startup-uri din Republica Moldova, în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.