Blog

Fă cunoștință! Ele sunt antreprenoarele care și-au dezvoltat afacerile prin intermediul XY Women Accelerator II

Antreprenoriatul feminin a devenit un aspect important al peisajului economic global. Tot mai multe femei lansează propriile afaceri, îndrăznind astfel să-și urmeze pasiunile. Cu toate acestea, există încă numeroase provocări pe care femeile le întâmpină în parcursul lor antreprenorial. Din acest considerat, sprijinul pentru antreprenoriatul feminin este esențial, întrucât aceste afaceri contribuie la dezvoltarea economiei locale și amplifică ecosistemul antreprenorial la nivel național.

În program au participat 30 de afaceri care s-au dezvoltat prin intermediul XY Women Accelerator II, iar la final, 25 de finaliste au prezentat afacerile în fața publicului. Programul a fost implementat de XY Partners, cu suportul EFSE Entrepreneurship Academy & EU4Business și She’s Next Empowered by Visa, în parteneriat cu maib.

Timp de 3 luni, antreprenoarele au lucrat alături de mentori: Daniela Secinschii, Marusya Osovskaia, Alina Tropanț, Mila Jarcuțchii, Carolina Dodon, Maria Blându la dezvoltarea produsului/serviciului, extinderea echipei, identitatea brandului, gestiune financiară, căutarea oportunităților de export, etc.

Și poți să susții afacerile fondate de femei prin procurarea produselor și serviciilor pe care le oferă.

Arina Filatova - March Again este un brand autohton de îmbrăcăminte pentru femei. Piesele vestimentare sunt exclusive, stilate și de calitate. March Again nu e doar despre modă, e despre emoții și femei puternice.
Olga Bux - Rainbow Publishing House sprijină dezvoltarea copiilor acasă prin crearea și editarea cărților și caietelor special concepute pentru vârsta lor. Astfel, părinții pot oferi diverse activități pentru copii.
Elena Brînzei - Fitsweet produce batonașe sănătoase și delicioase. Produsele sunt potrivite atât pentru diabetici, sportivi cât și copii și se găsesc în cafenele și săli de sport. Brandul promovează un stil de viață sănătos și gustos.
Cătălina Guzun - In2Design prestează servicii de design interior pentru spații rezidențiale și comerciale. Compania transformă viziunile clienților în spații funcționale și estetice, adaptate nevoilor și gusturilor individuale. Pentru a realiza proiectele în timp mai scurt, In2Design oferă și desene tehnice detaliate.
Daniela Jilihovschi - Plantenela este un magazin naturist autohton și o comunitate dedicată sănătății și prevenirii bolilor prin alimentație sănătoasă și produse bio de calitate. Oferă consultanță de specialitate în domeniul nutriției și farmaciei, asistând clienții în luarea deciziilor de cumpărare. Angajamentul Plantenela constă în a educa comunitatea prin seminare și masterclass-uri pentru a utiliza suplimentele alimentare în mod corect, astfel îmbunătățind calitatea vieții.
Sofia Sautîci - BI-systems dezvoltă sisteme complete de Business Intelligence (BI) cu costuri minime de utilizare. Scopul companiei este să automatizeze procesele de monitorizare și control al afacerilor pentru întreprinderi.
Daniela Miron - Youth Film School este o școală de film și animație pentru copii și adolescenți. Beneficiarii dezvoltă abilități în domeniul filmului și animației prin studierea unui program structurat și interactiv, ceea ce le asigură o carieră de succes în arta vizuală.
Elena Rotaru - flori de mai creează articole vestimentare pentru femei și bărbați, cu perspective de expansiune în zona încălțămintei și a accesoriilor. Oferă produse de înaltă calitate și ajută clienții să-și exprime personalitatea prin haine. Își propune să cucerească și piața internațională.
Alina Badarau - YOGAGO este un studio de yoga care oferă antrenamente pentru un corp sănătos și echilibrat. Compania promovează bunăstarea, armonia fizică și încurajează conexiunea cu sine și mediul înconjurător.
Maria Borș - MiaMoon produce și comercializează produse naturale pentru baie și cosmetice terapeutice pentru îngrijirea pielii. Produsele sunt destinate copiilor și conțin ingrediente naturale de cea mai bună calitate, fără substanțe chimice și nocive.
Inga Covalciuc - Incore Business Solutions dezvoltă o soluție inovatoare pentru optimizarea performanței organizațiilor și echipelor. Platforma CoachHub utilizează un model B2B bazat pe abonamente anuale, furnizând acces la o gamă variată de servicii de learning development, care includ coaching individual și de grup, traininguri, cursuri online, programe de coaching și teambuilding. CoachHub conectează organizațiile cu coach și traineri cu studii acreditate și experiență națională și internațională. Oferta cuprinde și soluții de pre-evaluare și monitorizare pentru a asigura o creștere continuă a performanței.
Camelia Brashovsky - Course.com este o platformă de cursuri online. Oferă servicii de împachetare a cursurilor și plasarea lor pe site, promovarea, inclusiv crearea conținutului vizual și vânzarea acestora.
Marcela Mastac - GUGA GAGA este un producător de jucării din lemn autohton cu o abordare inovatoare, destinate pentru dezvoltarea copiilor începând cu primul an de viață până la 5+ ani.
Marcela Diulgher - Compania își propune să dezvoltă o clinică de medicină estetică cu o abordare holistică pentru îngrijirea tenului și a întregului organism. Scopul e să ajute femeile să rezolve probleme legate de frumusețe și sănătate.
Victoria Suruceanu - Victoria Suruceanu oferă servicii de stilizare, informare și consultanță pentru branduri în funcție de obiectivele și valorile lor. Serviciile includ selecția de haine, crearea unui aspect vizual sau stil specific, și consultanță pentru a consolida imaginea brandului.
Maria Donțu - Creator Studio își propune să dezvolte o rețea de săli special create pentru a găzdui ședințe foto/video, ateliere creative și diverse evenimente. Revoluționează conceptul de studiouri foto prin design art deco, loft și minimalism.
Veronica Scaletchi - LEARNIFY este un instrument bazat pe AI pentru a revoluționa planificarea lecțiilor. Această platformă este concepută pentru a automatiza procesul de creare a fișelor de lucru, planurilor de lecție, adaptate pentru diferite grupe de vârstă ale elevilor și nevoile lor.
Paula Popescu - Din Inima Satului - va fi o brutărie-cafenea pe traseul Chișinău-Ungheni. Cafeneua va fi în stil național cu elemente moderne. Toate produsele - cu gust ca acasă. Vizitatorii vor servi produse coapte pe loc, în cuptor.
Corina Bargan - Hangbukyo dezvoltă o platformă online de învățare a limbii coreene bazată pe videoclipuri înregistrate, cu elemente de inteligență artificială (AI). În schimbul unei taxe lunare abonații primesc acces nelimitat la resursele platformei.
Ecaterina Nikiforova - KAÏA Textil este un brand de genți textile pentru bărbați și femei, genți de cumpărături, precum și accesorii de păr. Compania pune accent pe individualitate, respectul pentru mediu și minimalism.
Diana Botan - OBSES dezvoltă o afacere e-commerce de accesorii care ajută femeile și bărbații să găsească accesoriile potrivite prin propunerea unei game largi de coliere, inele, genți și haine.
Rodica Celac - Mida este o companie specializată în producția de conserve alimentare, inclusiv vișină în suc propriu, caise și prune în sirop. Produsele sunt naturale și sunt furnizate brutăriilor din Republica Moldova.
Alexa Iachim - Jobst ajută studenții să găsească un loc de muncă prin dezvoltarea unei platforme care reunește companii care angajează și studenți în căutarea unui loc de muncă.
Irina Zubco - Zubidu creează produse de îngrijire pentru primii ani de viață a copilului (plapume, prosoape, lenjerie de pat). Compania ușurează viața tinerilor părinți prin produsele special concepute și atenția la detalii.
Pe 22 decembrie a avut loc evenimentul final al programului XY Women Accelerator II. Femeile au prezentat afacerile în fața juriului și a publicului. Astfel, au fost alese 3 învingătoare care au beneficiat de premii din partea partenerilor vouchere și credite preferențiale. Pe primul loc s-a clasat Marcela Mastac, fondatoarea Guga Gaga, locul II - Olesea Nistor, Wild Mind English, iar locul III a fost oferit Ecaterinei Nikiforova, Kaia.

Ai și tu nevoie de suport în dezvoltarea afacerii? Aplică la ediția următoare a programului!