Blog

O lecție despre acceptarea propriului corp. Cum Ana Tcacenco, fondatoarea Aurore sparge stereotipurile despre lenjerie

Interviul de astăzi ne duce în lumea femeilor și a lenjeriei, o lume în care există numeroase stereotipuri despre corpuri perfecte. Prin lenjeria pe care o crează, antreprenoarea Ana Tcacenco învață femeile că nu există corp urât, dar există lenjerie nepotrivită.

Fiind încă pe băncile universității, Ana a descoperit universul lenjeriei de corp pentru femei. A început cu bani puțini, bani obținuți din bursa de studentă. Astfel, a creat primele piese și pus bazele Aurore. Fiind o fire ambițioasă, Ana a aplicat și a absolvit Programul XY Pre-accelerator: Antreprenoriat Feminin I. Întrucât s-a remarcat prin ideile pe care le promovează am decis să împărtășim și cu voi povestea din spatele brandului Aurore. 

XY: Cum a apărut ideea de a lansa propriul brand de lenjerie? 

Ana: Ideea de a crea un brand de lenjerie a venit în perioada anilor de studenție. Fiind în anul III de studii la Universitatea Tehnică din Moldova la specialitatea inginer de proces în industria ușoară învățam despre proiectarea și modelarea hainelor, însă doar câteva ore erau alocate pentru lenjerie. Totuși, lenjeria de corp a fost domeniul care mi-a trezit un interes sporit. Astfel, am început să mă dedic în totalitate creării lenjeriei.

Au urmat zile și nopți în care descopeream mereu aspecte curioase. Ulterior, am început să analizez piața locală. Așa, am observat că fetele și femeile sunt interesate de tendințe. Atunci am decis să creez la noi în țară lenjerie intimă frumoasă și confortabilă care promovează ideea de acceptare și iubire a propriului corp. 

XY: Prin ce se deosebește Aurore de celelalte branduri din Republica Moldova? 

Ana: Aurore demonstrează femeilor că toate corpurile sunt frumoase și nu există un corp urât, există doar lenjerie nepotrivită. La noi, orice doamnă/domnișoară își poate găsi modelul perfect în funcție de măsurile individuale și preferințe. Nu contează că porți mărimea S, M sau L, corpul tău este minunat. 

XY: Cum se dezvoltă Aurore? 

Ana: Noi creștem cu pași mici, dar siguri. Inițial am fost doar eu, apoi am crescut echipa și am deschis un mic studio pentru ca femeile să ne poată vizita și să descopere modelele noastre de lenjerie. În prezent, suntem în proces de dezvoltare a unui site web foarte ușor de utilizat.


XY: Cum ai aflat despre programul de Pre-accelerare, organizat de XY? 

Ana: La programul de Pre-accelerare am ajuns întâmplător. Una dintre prietenele mele beneficiase deja de un program și îmi vorbea des despre voi și lucrurile frumoase pe care le faceți. Ea a fost cea care mi-a transmis linkul de înregistrare când apăruse anunțul despre un nou program. Spre marea mea fericire, am fost acceptată și am avut parte de o experiență inedită. 

XY: Ai lansat afacerea fără a avea în spate o echipă care să te ghideze? Cât de complicat a fost să gestionezi responsabilitățile care nu țin de procesul tehnologic?

Ana: Într-adevăr, a fost complicat să lansez o afacere fără un mentor. Am fost impusă să învăț din propriile greșeli. Nu îmi ieșea totul din prima, așa că au fost multe eșecuri, dar nu am renunțat. În acea perioadă am învățat să fac de toate, de la croitorie și până la contabilitate .

XY: Care sunt planurile pentru Aurore? 

Ana: În prezent lucrez la lansarea unui site web. De asemenea, planific să deschid un studio mai mare unde vor fi prezentate și alte mărci locale, un fel de paradis al fetelor. Un alt scop este să susțin cursuri de cusut lenjerie, brafitting. Și desigur, îmi doresc să cuceresc piața internațională.