Blog

Demo Day XY Accelerator V: Opt startupuri tehnologice și-au prezentat ideile la Cahul

Trei luni au trecut neobservate pentru noi și participanții din cadrul Programului XY Accelerator V și iată că a venit timpul pentru a face totalurile. În cadrul unui eveniment oficial de încheiere echipele au prezentat rezultatele obținute în această perioadă.

Încrezători, bine pregătiți și cu idei creative, așa s-au prezentat absolvenții XY Accelerator V în timpul sesiunii de pitching.

Evenimentul a debutat cu prezentarea celor mai importante rezultate obținute în cadrul programului de accelerare.

Ana Chirița, Director Programe Strategice Tekwill le-a urat mult succes în continuare și a exprimat deschiderea de a fi alături de fiecare echipă ori de câte ori vor avea nevoie, subliniind totodată că: „În acest an am reușit să desfășurăm șapte programe de accelerare, dintre care ultimele două fiind la Cahul.

Și la finalul acestor două programe putem spune cu încredere că raionul Cahul poate și raionul Cahul se poziționează tot mai puternic în cadrul antreprenoriatului din Republica Moldova. Toate aceste programe sunt posibile datorită suportului partenerilor noștri Uniunea Europeană și al Ambasada Suediei la Chișinău.”

Cea de-a cincea ediție a Programului XY Accelerator a pornit cu 17 echipe, care au lansat startupuri tehnologice în industrii precum educație, medicină, sport, alimentație, IT, media și marketing. Chiar dacă vin din domenii diferite, dorința de a crește și progresa este ceea ce definește afacerile înrolate în programul XY Accelerator V.

„Sperăm că aceste programe de accelerare vor fi doar un prim pas pentru echipele noastre, și ei vor continua să crească rapid. Vă îndemn să puneți accent și pe cei care vin din școli, care posedă multe competențe tehnologice și au nevoie de un pic de curaj pe dimensiunea economică. Astfel, ei nu doar vor aștepta să absolvească școala și să devină angajați, dar vor avea curajul să-și testeze ideile pe parcurs”, a menționat Corina Andronic, Director Adjunct al Programului EU4Moldova: Startup City Cahul.

Pe parcursul celor trei luni de program, echipele au muncit cot la cot cu trei mentori interni, experți în dezvoltare de produs, finanțe și marketing, dar și cu alți peste 30 de experți în design, vânzări, comunicare, resurse umane și altele. La fel, au beneficiat de suport operațional, startup audit, discounturi pentru instrumente digitale.

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC.