Blog

Startup-ul care revoluționează modul în care oamenii învață. Te plimbi prin Egiptul Antic, sistemul solar sau circuite electrice

O echipă de tineri ambițioși și pasionați de tehnologiile de ultimă generație au lansat un start-up Edtech care își propune să revoluționeze modul în care oamenii învață. Lectio este o platformă web în care înveți în Realitatea Virtuală (VR).

Cu ajutorul unui nou tip de experiență și a unei noi metode de predare Lectio își propune să crească rata actuală de retenție a informației de la 10% la 70%. De asemenea, scopul startup-ului este de a spori interesul față de disciplinele școlare.

Prin intermediul Lectio, elevii, studenții și oricine are acces la aplicație are posibilitatea de a asimila subiecte teoretice prin vizualizarea și manipularea obiectelor de diferite dimensiuni, de la particule chimice până la plante și stele. Tu ce ai prefera? Să asculți istorii despre Egiptul Antic, să asculți teorii despre sistemul solar, circuite electrice, elemente chimice sau să te plimbi printre ele? Ei bine, datorită tehnologiei webXR, bazată pe realitatea virtuală și augmentată, Lectio va revoluționa modul în care însușești un subiect teoretic.

„Cum a spus Albert Einstein „Informația nu este cunoaștere. Singura sursă a cunoașterii este experiența”. Astfel, cel mai eficient mod de a învăța și de a reține informația este să o experimentezi efectiv, iar Lectio, cu modul de studiere în VR permite să faci exact asta. Ați prefera să auziți istorii despre sistemul solar, elemente chimice, circuite electrice, Egiptul Antic sau să vă plimbați printre acestea?”, spune fondatorul Lectio.

Stas Maslov, fondatorul Lectio, este absolvent al programului XY Accelerator, desfășurat de XY Partners, spune că prezența într-o realitate virtuală captivantă va spori interesul față de discipline, ceea ce va diminua timpul de însușire și va îmbunătăți calitatea cunoștințelor.

În cadrul acceleratorului XY, echipa a avut posibilitatea să lucreze asupra ideii și produsului împreună cu experți din domeniu.

„Acceleratorul XY mi-a oferit posibilitatea de a lucra cu experți în domeniu și de a realiza ideile importante pentru echipa mea și utile pentru societate. Sunt recunoscător echipei XY pentru munca depusă și atenția acordată echipei noastre. Sunt sigur că împreună vom obține și mai multe rezultate frumoase”, spune Stas.

Pe viitor, Lectio își propune ca în următorii 5 ani să adune 100 000 de utilizatori privați și circa 500 de colaborări cu școli private și publice.

„Edtech și educația, în general, reprezintă o piață mondială uriașă, care se va modifica datorită celor mai recente tehnologii revoluționare. Realitatea Virtuală (VR) pare să fie următorul pas firesc pentru evoluția educației. Credem că în cinci ani, dispozitivele VR vor avea aceeași evoluție și cote la fel ca și PC-urile și smartphone-urile la vremea lor”, adăugat Stas.

Înregistrările la programele XY, inclusiv XY Accelerator sunt deschise continuu, așadar, ai șansa să aplici pentru a beneficia de o experiență alături de experți în domeniu: http://bit.ly/436uTYa. Noi oferim acces la resurse, mentorat și conexiuni care te vor ajuta să lansezi un start-up de succes.

Te încurajăm să citești și istoria unui alt startup absolvent al programului XY Accelerator, LITERARI: De la idee la primii clienți. Află cum a fost lansat startup-ul care oferă în chirie biblioteci personalizate

Pentru mai multe informații despre programele și activitatea noastră urmărește paginile de Instagram, Facebook și Linkedin.