Blog

3 idei de start-upuri cu potențial (partea III)

Salutare!

Traian, de la XY, la datorie! Este zi de luni, așa că haideți să începem această săptămână cu dreptul.

Mai jos prezint câteva idei de start-upuri scoase din tipare. Hai să vedem dacă te încumeți să pui vreuna în aplicare.

1.Asistentul tău în cercetare științifică

Pentru cercetători ar fi mult mai ușor să descopere noi soluții dacă ar exista ingineri AI/ML care să-i ajute cu analiza lucrărilor științifice. Ar putea lucra cam așa: îi oferi asistentului 30 de articole la un anumit subiect și îl rogi să scrie un rezumat, să creeze legături logice între ele, să identifice neclaritățile și să propună noi idei pe care să le implementeze. Acest asistent va prelua sarcinile repetitive și va oferi cercetărilor posibilitatea să se concentreze pe experimente și sarcini mai importante.

2.AI SMS pentru agenți imobiliari

Știți câte apeluri au agenții imobiliari pe zi? Între 50-100. Orientativ, 10 clienți pe zi se pierd prin lista de telefoane. Cum ar fi dacă un AI assistant ar putea reveni prin SMS la clienții care nu reușesc să vorbească direct cu agentul imobiliar? Acest asistent AI, prin SMS-uri, ar discuta despre necesitățile clienților și ar face calificarea acestora. După discuție, toată conversația i-ar fi expediată ca un rezumat agentului imobiliar.

3.Companie de contabilitate în SUA

Contabilitate în Moldova? Hai mai bine contabilitate în SUA. Ce ar fi dacă o companie de contabilitate din Moldova, prin intermediul tehnologiei, ar putea ajuta companiile americane? Pentru suma de 50$ per angajat, ar oferi servicii complete de administrare a resurselor umane și soluții financiare pentru alte companii, facilitând gestionarea salariilor și angajărilor pentru angajații din SUA.
Ce zici? Este vreo idee de startup care ți-a căzut cu tronc la inimă? Dacă da, o poți implementa chiar tu. Iar noi desigur că te ajutăm în tot procesul. Vezi aici oportunitățile pe care le oferim la moment. Iar dacă ai alte întrebări din lumea antreprenoriatului, nu ezita să ne scrii.