Blog

O afacere verde

De trei ani, Anastasia și Elena, înverzesc locuințele și oficiile din capitală, oferindu-le un aspect mai „sănătos”. Cei mai fideli clienți fiind companiile mari de IT. Unele oficii devin adevărate grădini botanice, după vizitele antreprenoarelor.
Anastasia a lansat afacerea cu plante vii pe când avea doar 22 de ani, după ce a activat într-o companie telecom. „Am fondat afacerea în 2017, atunci când a apărut primul client care știa despre pasiunea mea față de plante. Ideea de a lansa o astfel de întreprindere a venit din dorința de a înverzi oficiile și casele din Chișinău. Prin intermediul companiei mele încerc să inspir societatea să facă lucruri frumoase și din plăcere. Și, desigur, să-și urmeze visurile”, a adăugat Anastasia Haraz.
Tinerele recunosc că acest tip de afacere este mai popular în țările unde nivelul de trai este ridicat, dar începe să prindă forță și în Moldova. „În special, în țările unde ceea ce-ți oferă societatea te predispune să îmbunătățești continuu condițiile de viață”, conchide Anastasia.
Echipa Floral Soul oferă 2 servicii importante:
  • Amenajează în spațiile interioare plante de ghiveci conform condițiilor de interior. Analizează stilul de viață al clientului și spațiul: luminozitatea, umiditatea, designul interior. Aleg plantele, ghivecele sau instalațiile conform parametrilor, se ocupă cu transplantarea lor.
  • Îngrijesc plantele, astfel încât clientul să se bucure cât mai mult de longevitatea acestora și de prospețime, acolo unde lucrează sau locuiește. Merg săptămânal la sedii și au grijă de plante.
  •  
Chiar dacă este abia la început de cale, afacerea se dezvoltă încet, dar sigur. „Compania înregistrează o creștere săptămânală de 7%. La fel, suntem plăcut surprinse când primim solicitări de la oamenii doresc să lucreze în cadrul companiei.”, a recunoscut Anastasia.
Mai nou, Fondatoarele au lansat platforma floralsoul.md , unde puteți găsi un sortiment larg de plante de interior, care vă va permite să vă simțiți bine acolo unde vă aflați. Pe site-ul Floral Soul, aveți posibilitatea să găsiți plante pentru orice loc din interior, oriunde ar fi el, în dormitor, sufragerie, oficiu, meeting room, relax zone. Mai mult, platforma oferă sfaturi și sugestii pentru îngrijirea lor. Fiecare plantă vine cu un manual clar și ușor de urmat. Și orice comandă de plante vine cu o livrare gratuită la domiciliu, în raza municipiului Chișinău.