Deschiderea oficială a programului a avut loc pe 7 septembrie, în cadrul căreia 15 proprietari de hoteluri și pensiuni care au trecut etapa de selecție, mentorii, organizatorii și partenerii programului s-au întâlnit la Cahul și au discutat despre formatul programului și au trasat obiective comune pentru procesul de formare.
În țările în care turismul contribuie în mare măsură la dezvoltarea economică, desfășurarea de acceleratoare de turism este o practică obișnuită. În Republica Moldova, Acceleratorul de Turism pentru regiunea Cahul este primul de acest gen și va contribui la dezvoltarea regiunii.
În domeniul turismului e nevoie de soluții inovative ce pot contribui la depășirea dificultăților din sector și la creșterea potențialului regional, astfel atragând turiști, atât locali, cât și străini.
Evghenia Snitco, Coordonatoare de Programe şi Asistentă de Programe în cadrul Ambasadei Suediei din Chișinău, a declarat: „Următoarele trei luni vor fi foarte interesante și intense pentru participanți. Noi vă îndemnăm să creați parteneriate între voi. E foarte interesant nu doar să-ți dezvolți propria afacere, dar și să privești potențialul regiunii ca pe un mix de servicii. Un turist care vizitează regiunea Cahul își dorește nu doar să se cazeze și să mănânce gustos, dar cu siguranță își dorește să se implice și în alte activități, precum kayaking, plimbări cu caii, vizite la ferme și altele. Noi vom vizita Cahul foarte des și ne va face plăcere să comunicăm cu voi.”
Acceleratorul include componenta educațională, consultanță de specialitate pentru identificarea ofertelor unice ale fiecărui participant, expertiză de marketing, asistență în SMM și creare de content, precum și o serie de workshopuri în cadrul cărora participanții își vor aprofunda abilitățile în spațiul digital.
„Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul e prezent în municipiul și regiunea Cahul de mai bine de doi ani. Suntem susținuți financiar de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. Ne dorim să dezvoltăm premise pentru dezvoltarea economică. Iar antreprenorii din regiune sunt cei care oferă locuri de muncă, aduc resurse în teritoriu și reușesc să crească potențialul de dezvoltare a regiunii Cahul.