Blog

Descoperă Coda.io și uită de haosul din Google Drive

Coda este un editor de documente bazat pe cloud, care are menirea de a aduce împreună textele, bazele de date și echipele de oameni.

Pornind de la o pagină goală, pe care clipește un cursor, experiența cu Coda poate crește la fel de mare cât ambiția unei echipe. Iar pentru asta, Coda oferă o mulțime de oportunități pe care utilizatorii le pot combina pentru a crea un document la fel de puternic cât o aplicație: set de blocuri din care poți construi pagini, tabele interconectate între ele, butoane care acționează în interiorul și exteriorul documentului. Poți crea orice, de la un task manager până la un CRM. Deci poți să-ți rulezi întreaga afacere pe Coda.

Cum a apărut Coda?

Coda a apărut ca rezultat al unei observații interesante: într-o lume plină de aplicații, toți, de fapt, folosesc documente și tabele. Hmm. Constatarea îi aparține lui Shishir Mehrotra, CEO la Coda, pe atunci când activa la Youtube. Deși aveau la dispoziție sute de aplicații care ar fi trebuit să le facă munca mai simplă, în realitate, întreaga companie, care număra mii de angajați, își organiza lucrul în documente Word și Excel. În timp ce unii vedeau această situație ca pe o problemă, Shishir Mehrotra a văzut în ea o oportunitate.

Documentele și tabele create de ei, erau la fel de inventive ca ei. Acestea constituiau baza de lansare a aplicației pe sute de device-uri diferite. Mai mult, ei chiar au inventat propriul sistem de control. Nu a fost deloc simplu. Orice greșeală minusculă sau orice caracter omis, însemna câțiva pași înapoi și săptămâni de muncă în plus. Totuși, pentru că erau concepute de ei după specificul muncii lor, acestea s-au adeverit a fi mult mai utile decât acele instrumente pe care le aveau ei prevăzute pentru sarcini anume.

Aceeași problemă, Shishir a observat-o și la alte companii. Astfel, a decis să-și întrebe prietenii despre aplicațiile pe care le folosesc pentru munca de zi cu zi. Jira, Salesforce, Workday și altele, au fost printre denumirile de aplicații care au răsunat în răspunsurile imediate ale prietenilor. La îndemnul lui Shishir de a analiza mai bine, prietenii săi însă i-au confirmat că, de fapt, folosesc aceleași documente Word și Excel.

Dar mai este un lucru: Documentele nu s-au schimbat de 40 de ani.

În anii ‘70 documentele au început să fie digitalizate. Atunci, paginile de hârtie s-au transformat în procesatorul de cuvinte WordStar, facturile contabile în tabele VisiCalc, iar slide-urile în prezentări pe Harvard Graphics. În următorii 40 de ani, lumea digitală s-a transformat radical. Sistemele de operare au făcut un salt enorm. Televiziunea prin antenă a început să fie retransmisă prin cablu co-axial, iar mai apoi, prin internet. Motoarele de căutare și rețele sociale au preluat controlul.

Surprinzător, dar, în tot acest timp, documentele nu s-au schimbat atât fundamental, cât și la nivel structural. Între timp, modul în care noi folosim documentele s-a transformat. Dacă înainte, noi, în mare parte, încercam să digitalizăm o coală de hârtie, în prezent, noi folosim documentele ca instrumente prin care gestionăm echipe.

Această situație a stârnit câteva întrebări:

De ce ne ținem de metaforele demult uitatelor documente de hârtie?
De ce Word, Excel, etc. insistă să creem ceea de ce, de fapt, nu avem nevoie?
De ce trebuie să alegem între documente și tabele? Cum să oferim mai multe posibilități generației de oameni care „răsucesc” documentele în încercarea de a le transforma în instrumente ingenioase?
Răspunsurile la aceste întrebări a rezultat cu inventarea Coda.io.

Ce este Coda.io?

Coda este un nou tip de document, care combină flexibilitatea textului, puterea tabelelor și utilitatea aplicațiilor. Coda îți permite să creezi un document la fel de puternic ca o aplicație.
Utilizarea inițială a Coda este foarte familiară, la fel ca în majoritatea documentelor. Totul începe cu o pagină albă pe marginea căreia clipește cursorul în așteptare introducerii unui text. Încet, încet, capacitățile ascunse se lasă descoperite și cu o înfățișare puțin diferită își dezvăluie toată puterea.

Coda are un limbaj de formule extrem de puternic. Scopul lor este ca documentele să devină tot mai puternice pe măsură ce evoluează creativitatea utilizatorilor. Mulți, apropo, asociază Coda cu un fel de Minecraft printre documente.
Ideea care a stat la baza creării Coda a fost cea ca echipele să lucreze împreună, cu aceleași date, dar fiecare în felul său.

Vrei și tu să folosești Coda?

Coda.io oferă servicii atât gratuit, cât și planuri tarifare. Posibilitățile oferite de Coda variază în funcție de planul tarifar ales.

Acum, pentru toți participanții programelor XY Partners, Coda oferă un credit de $1000 din dorința de a sprijini startup-urile în aspirațiile lor de a deveni mari. Creditul îți asigură plata tarifului Team pentru aproape 3 ani. Achitarea o face doar persoana care proiectează structura documentului, iar o cantitate nelimitată de membri a echipei pot adăuga date și edita conținutul documentelor. Uită de haosul din Google Drive, alege Coda.
Cum poți beneficia de acest suport? Completează formularul, iar noi revenim cu detalii în scurt timp.