Blog

Idei de Start-upuri 2024 (partea II)

Salut!

Aici Traian, de la XY. Dacă ai citit articolul precedent, probabil ai văzut că ți-am prezentat 3 idei de startup-uri mai nonconformiste, dar pe care ne-am dori să le vedem în lista noastră de aplicări.

Dacă dorești să lucrezi la una dintre ideile de startup prezentate mai jos, te încurajăm să aplici la programul XY Accelerator, dedicat startup-urilor tehnologice. Ai aici linkul. Aceasta nu garantează acceptarea, dar crește șansa de a fi acceptat. Iar de nu, oricum, consider aceste subiecte curioase, iar dacă îți trezește interesul una dintre ele, îți sugerăm să experimentezi, să înveți și poate, într-o bună zi, vei dori să lansezi propria ta afacere.

1.Easy Social Proof

Fiecare website, blog, app are nevoie de social proof - o modalitate de a arăta că este folosit deja de utilizatori și că aceștia sunt satisfăcuți. Acest lucru se face prin review-uri pe Google, ori prin numărul de camere rămase libere pe booking.com. Etsy, de exemplu, arată câți oameni deja au plasat produsul în coșul lor de check-out, iar Udemy arată câți studenți deja au trecut cursul. Modalități de a arăta social proof sunt multe, dar necesitatea e una și aceeași. Noi, la XY, vizualizăm un produs care are funcționalul, pentru a alege modalitatea potrivită, și pentru a încadra widgetul pe platforma ta, chiar te va ajuta cu calcularea eficienței acesteia.

2.Baza de date a celor mai talentați 1000 de studenți

Sunt aproximativ 50.000 de studenți în Moldova. Mulți dintre ei, în special cei cu specializări tehnice, deja au un job. Aceasta înseamnă că studenții din Moldova pot fi încadrați în câmpul muncii mai rapid decât după finalizarea universității. Pe rabota.md putem vedea că sunt aproximativ 26.000 de joburi disponibile. Uite aici este oportunitatea de piață unde putem să conectăm cei mai bravo studenți și corporațiile în căutare de angajați. Întrebarea este alta, cum putem să-i găsim pe cei mai buni dintre cei 50.000 studenți? Credem că echipa care va răspunde la această întrebare are potențial să dezvolte un business mare.

3.Tracker Furt Biciclete

Anul trecut, în Olanda, s-au furat 85.000 de biciclete, iar în SUA 188.000. În lume ar fi aproximativ 10 milioane pe an. Ce ar fi dacă-ar exista un dispozitiv conectat la GPS sau folosind altă tehnologie, ar putea fi implantat în fiecare bicicletă și să permită identificarea locului bicicletei dislocate? Un fel de Where is my Bicycle? Da, apar multe întrebări… cum creăm un dispozitiv ieftin, care nu are nevoie de multă baterie și care să fie protejat. Mhm, așa arată un start-up complicat, dar dacă o faci bine, poți să ajungi la acea piață anume pentru produsul tău… de aproape un miliard de dolari.
Ți-a făcut din ochi o idee de startup dintre cele trei? Sau poate deja ai o idee de afaceri care se tot coace la tine în minte? Perfect, acesta e momentul pentru a o implementa. Cum? Programele noastre, de la XY, îți vin în ajutor. Vezi aici oportunitățile pe care le oferim la moment. Iar dacă ai alte întrebări din lumea antreprenoriatului, nu ezita să ne scrii. Aplică cu idea ta de startup și primește ajutor din partea noastră în dezvoltarea ei.